Æggekage med skræl fra porrer og kartoffel

Du kan sagtens spise toppen af en porre. Brug dem f.eks. i æggekage sammen med kartoffelskræller, og glæd dig samtidig over, at du begrænser madspild.
Opskrift fra bogen "Skræl er ikke skrald" af Michael Folman Jensen

Sådan gør du

  • 1 Rens porretoppene, skær dem i skiver og skyl dem igen meget grundigt!
  • 2 Damp dem i smør i et par minutter og vend dem med kartoffelskræller (husk at koge kartoffelskrællerne før brug) og gedeost. Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
  • 3 Pisk æg, cremefraiche samt salt og peber. Vend æggemassen med porre, kartofler og gedeost. Fordel det hele i 4-6 små, smurte ildfaste forme eller et stort fad, alt efter om det er en forret eller en hovedret.
  • 4 Bages i ca. 15-20 minutter til æggemassen føles fast. Server med lidt tomatsalsa ved siden af.
  • {{recipeDoneText}} Æggekage med skræl fra porrer og kartoffel

Opskriften er udviklet af