Æggekage med kartoffel og chorizo

Energiinformation

  • Energi pr. person 2259 Kj
  • Energi pr. person 540 Kcal
  • Protein 16 %
  • Kulhydrat 40 %
  • Fedt 44 %

Sådan gør du

  • 1 Pisk æg, mælk, salt og peber sammen.
  • 2 Skær kartoflerne i tern og steg dem i 1-2 min. i rapsolie. Krydr med timian.
  • 3 Hæld æggemassen ved kartoflerne og steg æggekagen ved jævn varme i 10-12 min. Vend æggekagen ud på et låg og skub den tilbage på panden med den stegte side opad. Steg den yderligere i 3-4 min. til æggekagen er gennemstegt. Bruger du stegetermometer skal centrumtemperaturen være 75 grader.
  • 4 Skær chorizo i mindre tern, halvér løget og snit det i skiver.  
  • 5 Steg chorizo på en pande i 2-3 min. Tilsæt løgene og steg yderligere i 5 min. til de er møre. Krydr med hvidløg, persille, lidt salt og peber.
  • 6 Skær skiver af æggekagen, anret med en skefuld stegt chorizo og løg, og servér med groft brød og en grøn salat.
  • 7 Tilbered en dobbelt portion æggekage, så du har til 2 dage. På dag to kan æggekagen lunes og spises med en lækker salat fx med jordbær, fennikel og basilikum.
  • {{recipeDoneText}} Æggekage med kartoffel og chorizo

Tip

Tilbered en dobbelt portion æggekagen, så du har til 2 dage. På dag to kan æggekagen lunes og spises med en lækker salat fx med jordbær, fennikel og basilikum.

Opskriften er udviklet af