Æg Benedict med laks

Energiinformation

  • Protein 9.5 g.
  • Kulhydrater 10.3 g.
  • Fedt 16.3 g.
  • Energifor./ pers 567 kcal
  • Fedtenergi 65 %

Sådan gør du

  • 1 Skyl spinaten grundigt, slyng den tør om kom den i en stor gryde med olie i bunden, krydr med salt og peber og lad spinaten reducere, mens du vender den. Læg spinaten i en sigte over gryden, så væden løber fra. 
  • 2 Rist brødet. 
  • 3 Lav saucen: smelt smørret, tag gryden af blusset og hæld rapsolien ned til smørret. 
  • 4 Pisk æggeblommerne i en gryde med hvidvinseddiken over svag varme. 
  • 5 Tilføj nu i afbrudt tynd stråle smør-olie-blandingen, mens du stadig pisker over svag varme. Undgå vallen, der vil lægge sig i bunden af gryden. 
  • 6 Når saucen er mættet af smør og olie, under konstant piskning, smages den til med salt. Stil gryden lunt på komfuret, men ikke over varme. 
  • 7 Pochér æggene: Sæt en stor gryde vand over, kom lys eddike i. Når vandet koger, skrues ned for varmen og eet æg pocheres ad gangen. 
  • 8 Slå ægget ud i en kop. Lav med et piskeris en hvirvel i vandet. Hæld ægget ned i hvirvlen og lad det stå, lige under kogepunktet, i 4 minutter. Tag ægget op med en hulske og læg det på et klæde. Og så et nyt æg. 
  • 9

    Anretning

    Anret brødet med spinat, laks, æg og sauce, og kværn sort peber over.
  • {{recipeDoneText}} Æg Benedict med laks

Tip

Man kan sænke fedtindholdet ved at undlade bearnaisesaucen.

Opskriften er udviklet af