Æbletærte med krummer og yoghurt

Sådan gør du

  • 1

    Tærtedej:

    Smuldr hvedemel, sukker og smør sammen.
  • 2 Tilsæt yoghurt og æg og saml dejen.
  • 3 Læg dejen i en plastikpose og læg den i køleskabet ca. 15 min.
  • 4

    Fyld:

    Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både.
  • 5 Rist æblerne i en gryde med smør, sukker og kanel.
  • 6 Lad æblerne køle af.
  • 7

    Krummer:

    Smuldr sukker, mel og smør sammen til grynet konsistens.
  • 8 Rul tærtedejen ud mellem 2 lag køkkenfilm og beklæd en smurt tærteform med den.
  • 9 Stik bunden med en gaffel og sæt tærteformen på køl eller frost til den er gennemkold.
  • 10 Bag den ved ca. 10 min. ved 200° i forvarmet ovn.
  • 11 Kom æblefyldet på bunden og fordel krummerne ovenpå.
  • 12 Bag tærten yderligere ca. 10 min. eller til den er gylden.
  • 13

    Yoghurt:

    Rør ahornsirup og yoghurt sammen.
  • 14 Server yoghurten til den lune tærte.
  • {{recipeDoneText}} Æbletærte med krummer og yoghurt

Opskriften er udviklet af