Æbletærte med kanel, lakrids, mandler og cremefraiche

Energiinformation

  • Energi 2243 kJ
  • Energi 534 kcal
  • Protein 7 g
  • Fedt 31 g
  • Kulhydrat 53 g
  • Kostfibre 4 g

Sådan gør du

  • 1 Kom dejen i en tærte- eller springform ca. 30 cm i diameter. Prik dejen med en gaffel og sæt den på køl i ca. 1 time. 
  • 2 Blindbag dejen med bagepapir nede på dejen og kom ris eller kikærter på toppen, som holder bagepapir og dej på plads, (de kan bruges igen og igen til blindbagning) bages i forvarmet ovn på 185° i ca. 20 minutter indtil den er gylden. Køles af på bagerist. 
  • 3 Rør cremefraiche med kanel, lakrids og rørsukker. 
  • 4 Vask æblerne, fjern kernehus og skær dem i både. Vend æblebådene i cremefraichen og hak hasselnødderne groft. 
  • 5 Fordel æbler og cremefraiche i tærten, pres det sammen og drys med hakkede hasselnødder. 
  • 6 Bag tærten i en forvarmet ovn på 185° i ca. 30-35 minutter. 
  • 7

    Servering

    Server kagen lun med vaniljeis.
  • {{recipeDoneText}} Æbletærte med kanel, lakrids, mandler og cremefraiche

Tip

Kagen kan laves med pære.

Opskriften er udviklet af