Hjemmelavede æbleskiver smager bare bedre! Derfor vil vi gerne slå et slag for at man laver dem selv, for det er slet ikke så svært som det ser ud til. Du skal kun bruge en håndfuld ingredienser og en halv time i køkkenet, så er der hygge med æbleskiver for hele familien.

Her får den en nem og lækker opskrift på klassiske æbleskiver med kærnemælk, der gør at de bliver luftige og svampede indeni, men bibeholder den sprøde overflade.

God fornøjelse!  

Sådan gør du

  • 1 Ca. 50 stk. Bland mel, sukker og natron og pisk det til jævning med kærnemælken.
  • 2 For at undgå klumper hældes først godt halvdelen af kærnemælken i melet, dejen røres glat og så tilsættes resten af kærnemælken under piskning.
  • 3 Pisk æggene i. Varm æbleskivepanden godt op og kom rigeligt palmin i hullerne til den første pandefuld.
  • 4 Fyld hullerne 2/3 med dej.
  • 5 Bag æbleskiverne ved jævn varme, og vend dem første gang inden dejen i midten når at stivne.
  • 6 Bagetiden er 5-6 min. og æbleskiverne skal vendes flere gange.
  • {{recipeDoneText}} Æbleskiver

Tip

Du kan putte lidt revet æble ind i midten af dine æbleskiver inden du vender dem, som de gjorde det i de gode gamle dage.

Så får man en dejlig overraskelse, når man første gang sætter tænderne i de nylavede æbleskiver. Serveres med flormelis og marmelade. 

Opskriften er udviklet af

Andre spændende opskrifter