Æblemarineret skinkeculotte bagt i hø og saltdej med kartofler feuilletes og sommerblanding

Sådan gør du

  • 1 Kødet: bestil evt. skinkeculotten hos slagteren et par dage i forvejen for at få en stor culotte.
  • 2 Bland marinaden af æblemost, eddike, rosmarin og peber eller sichuan og koriander, læg kødet i marinaden, evt. i en kraftig frostplastpose.
  • 3 Læg kødet i køleskab i ca. 1 døgn og vend det nogle gange.
  • 4 Lad kødet dryppe godt af, krydr med salt og evt. peber.ognbsp;Brun kødet i olie på panden ved god varme.
  • 5 Pas på kødet, da det nemt bliver for brunt på grund af sukker i marinaden.
  • 6 Gem marinaden til saucen. Lad kødet blive koldt, inden det lægges i hø og saltdej.
  • 7 Kartofler:skær kartoflerne i tynde skiver, fx på et rivejern, læg dem straks i koldt vand, så de ikke misfarves.
  • 8 Fjern evt. svær fra bacon og smelt smørret, læg evt. bagepapir i portionsskålene og smør det.
  • 9 Lad vandet dryppe fra kartoflerne.
  • 10 Læg først et lag kartoffelskiver i bunden af skålen, derefter et lag bacon, citrontimian, peber og evt. lidt salt.
  • 11 Fortsæt med kartofler, bacon og krydderier.
  • 12 Slut af med et lag kartofler, pensl med lidt smør på toppen.
  • 13 Bag dem i ovnen sammen med culotten ved 200 grader til kartoflerne er møre.
  • 14 Servér kartoflerne i skålene eller flyt forsigtigt kartoflerne over på tallerkenerne.Saltdej: bland 7½ dl vand med salt, olie og mel til det bliver som en fast franskbrødsdej.
  • 15 Del dejen i to, hvor den ene skal være større end den anden, udrul den største portion dej til bund, den skal også være tykkest.
  • 16 Udrul den anden portion tyndere til låg.
  • 17 Læg først et lag hø på bunden, derefter det brunede kød, et lag hø og læg så låget på, pas på at høet ikke går ud gennem dejen.
  • 18 Stik evt. en tandstikker i det hjørne, hvor du skal skære kødet ved servering.
  • 19 Stik evt. et stegetermometer i culotten før hø og dej bliver lagt over.
  • 20 Tryk dejen godt sammen, hvor ledningen går ud af stegetermometret.
  • 21 Skinkeculotten skal være lukket helt inde, stil det straks i ovnen på bagepapir ved 200 grader i 45-50 minutter til centrumtemperaturen er 65-70 grader.ognbsp;Skær hul oven i den bagte dej og tag kødet ud, skær kødet i tynde skiver og drys med friskkværnet aromatisk peber.ognbsp;
  • 22 Sauce: svits urter i tern i smør, tilsæt timian og laurbærblad, tilsæt marinaden, som kødet har ligget i kog det ind, så der kun er ½ dl tilbage.ognbsp;Si saucen.
  • 23 Tilsæt fond og æblemost til der er 2 dl. Smag til med vineddike, salt og peber.
  • 24 Vend et halvt skrællet æble i små tern i saucen lige før servering.
  • 25 Sommerblanding:ognbsp;Bælg ærterne. fjern de yderste blade på kålen, ognbsp;snit kålen fint.
  • 26 Damp kålen et par minutter i vand med smør, salt og peber.
  • 27 Tilsæt ærterne og vend grofthakket kørvel i lige før servering.
  • {{recipeDoneText}} Æblemarineret skinkeculotte bagt i hø og saltdej med kartofler feuilletes og sommerblanding

Opskriften er udviklet af