Æblekage med valnødder

Æblemosen gør den krydrede kage dejlig svampet.

Sådan gør du

  • 1 Kom æblerne i en gryde med en smule væde og damp dem møre med ganske lidt vand eller saft.
  • 2 Afkøl og smag mosen til med en anelse sukker.
  • 3 Pisk smør og sukker tykt med vanillekorn.
  • 4 Bland hvedemelet med krydderier og natron og sigt og vend den krydrede melblanding i dejen skiftevis med mælk og æblemos.
  • 5 Vend rosiner samt nødder i dejen til slut og fordel den i en smurt, raspet form 22- 24 cm i diameter – eller brug en firkantet form som her.
  • 6 Bag kagen ved 175° 45 minutter - 1 time.
  • 7 Den skal stadig være let svampet så smager den bedst.
  • 8 Afkøl og sigt flormelis over kagen før den serveres, evt. med flødeskum.
  • {{recipeDoneText}} Æblekage med valnødder

Opskriften er udviklet af