Æbleflæsk af svinebryst, kogestykke

Sådan gør du

  • 1 Drys svinebrystet med salt ½-1 døgn i forvejen eller bestil det letsaltet hos slagteren dagen i forvejen.
  • 2 Skær æbler i kvarte, fjern kernehuset og skær herefter æblerne i både.
  • 3 Skær løg i halve og derefter i skiver.
  • 4 Bland æbler og løg og læg det i en lille bradepande på 24x30 cm.
  • 5 Stil bradepanden nederst i en kold ovn.
  • 6 Læg svinebrystet på risten over en anden bradepande og stil den øverst i ovnen.
  • 7 Tænd ovnen på 225 grader og steg skiverne i 15-30 minutter, til de er gyldne.
  • 8 Vend skiverne og steg dem gyldne og sprøde
  • 9 Tjek om løg og æbler er møre efter 30-45 minutter.
  • 10 Tag løg og æbler ud af ovnen, hvis de er møre.
  • 11 Smag æble-løgblandingen til med salt, peber og evt. 1-2 spsk fedt fra bradepanden.
  • {{recipeDoneText}} Æbleflæsk af svinebryst, kogestykke

Tip

Ølforslag: Refsvindinges mørke eller en lignende øl kan serveres til. Serveringstemperatur 8-10 grader. Ritt Bjerregaard vælger selvfølgelig økologiske produkter. Svinebryst af stegestykke kan også bruges. En lille portion æbleflæsk kan laves på en pande: Dup svinebryst i skiver tørre med køkkenrulle. Krydr kødet med salt og peber. Varm panden op ved god varme. Brun skiverne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut. Hæld evt. noget af fedtet fra. Steg løg og æbler på panden til det er mørt. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker - afhængig af æblernes sødme. # Som variation kan æbleflæsken smages til med frisk timian.

Opskriften er udviklet af