Æbleeddikemarineret rødbedesalat med rugbrødskiks

Et skønt, sprødt mellemmåltid.

Sådan gør du

  • 1

    Rødbedesalat:

    Skyl og skræl rødbede.
  • 2 Riv rødbede på et rivejern.
  • 3 Bland rødbede og æbleeddike i en skål.
  • 4 Lad det marinere i ca. 10 minutter.
  • 5

    Rugbrødskiks:

    Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  • 6 Skær rugbrødet i meget tynde skiver.
  • 7 Læg bagepapir på en bageplade.
  • 8 Læg de tynde rugbrødsskriver på bagepapiret
  • 9 Bag rugbrødet i ca. 10-15 minutter.
  • 10 Tag dem ud af ovnen. De bliver sprøde, når de bliver kolde. Hvis de ikke bliver sprøde, så kom dem i ovnen igen et par minutter.
  • 11 Kom dem i en lufttæt beholder når de er helt kolde.
  • 12 Fordel rødbedesalat i fire portioner. Hver person spiser 40 g rugbrødskiks til.
  • {{recipeDoneText}} Æbleeddikemarineret rødbedesalat med rugbrødskiks

Tip

Det er vigtigt det er daggammelt brød, da ellers er det umuligt at skære det i meget tynde skiver. Brug en meget skarp kniv så er det nemmere. Lav gerne en stor portion, det kan holde sig og er nemt at have som en snack

Opskriften er udviklet af