Æblechutney og blommechutney

Sådan gør du

  • 1 Æblechutney: Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i grove stykker. Halvér løget, og skær det i tynde skiver.
  • 2 Rist løgene i en gryde med olivenolie ved jævn varme 8-10 min., til de er møre.
  • 3 Tilsæt æbler samt korianderfrø, spidskommenfrø, sennepsfrø, laurbær, peber og chili, og lad det stege 5 min.
  • 4 Kom æbleeddike, sukker og vand i gryden, og lad din æblechutney simre 5-10 min., til æblerne er let udkogte, men ikke helt mosede.
  • 5 Hæld chutneyen på rene, atamon-skyllede glas – brug 2 tsk atamon til 1 dl varmt vand.
  • 6 Blommechutney: Udsten blommerne, og skær dem i mindre stykker.
  • 7 Kom blommer, æblejuice, rørsukker, kanelstang og chili i en gryde, og lad det koge ca. 15 min. til det har kompot-konsistens.
  • 8 Smag chutneyen til med citronsaft og lidt revet citronskal, og hæld den på rene, atamon-skyllede glas – brug 2 tsk atamon til 1 dl varmt vand.
  • {{recipeDoneText}} Æblechutney og blommechutney

Tip

TIP:Servér æblechutneyen til grillede svinekoteletter eller krydrede frikadeller. Og prøv blommechutneyen til stegt eller grillet lammekød.

Opskriften er udviklet af