Sådan gør du

  • 1 Del ananas og æbler i ½ cm store stykker (uden skræl og kanter).
  • 2 Kog vand, sukker og citronsaft til en gylden karamel.
  • 3 Tilsæt ananas- og æblestykkerne sammen med vanillestangen (både korn og stang).
  • 4 Kog det hele mørt og gyldent, og smag til med den lyse rom.
  • 5 En hjemmebagt kiks er skøn til den aromatiske marmelade – og så er de nemme at lave.
  • 6 200 g smør, 225 g hvedemel, 200 g emmentaler, revet, 1 spsk koldt vand, ¼ tsk paprika, ½ tsk salt.
  • 7 Ælt alle ingredienser sammen og sæt dejen i køleskabet natten over.
  • 8 Rul dejen ud i 2-3 mm tykkelse og udstik kiksene i ønsket form.
  • 9 Bages ved 180-200 grader 8-10 min..
  • {{recipeDoneText}} Æble/ananas mamelade

Opskriften er udviklet af