Så ofte handler vi ind

24. april, 2017

Hvor ofte tror du, vi i gennemsnit handler ind herhjemme? Én gang i ugen, to gange eller flere? Og hvad med indkøbslisten – er den død eller lever den i bedste velgående? 

Ofte! 

... så kort er svaret på spørgsmålet om, hvor ofte vi handler ind herhjemme. Det gør vi nemlig hyppigt. I gennemsnit handler vi ind tre gange om ugen, men mange tager turen med indkøbskurven oftere end det. 

Vi har sedlen med, men ved ikke, hvad der skal i kurven

To ud af tre personer har altid eller for det meste en indkøbsseddel skrevet på papir, når de handler dagligvarer. Men er du under 35 år gammel og tænker: "Det kan da ikke passe!", så er der noget om snakken. Generationsforskellen er nemlig tydelig, når det kommer til indkøbssedlen. Hvor tre ud af fire personer over 55 år altid eller for det meste bruger en indkøbsseddel, gælder det kun for halvdelen af dem under 35 år. Denne aldersgruppe vælger til gengæld ti gange oftere end de ældre at notere listen på deres telefon frem for på en lap papir.

Summa summarum er, at de fleste har en indkøbsseddel, eller anden form for liste, med, når de handler ind. Dette til trods er det kun 12% af os, der faktisk ved, hvad vi vil købe ind til aftensmad, når vi går ind i supermarkedet. 

Kan du genkende dig selv i dét? Vi kan i hvert fald godt! 

Kilde: Coop Analyse