Sådan pocherer du et æg
Vil du gerne mestre kunsten at pochere æg? Pochering kan være udfordrende, selv for de øvede. Her guider Claus Holm dig, trin-for-trin, til de perfekte, cremede æg.
Derfor er pocherede æg så skønne
Findes der noget skønnere end pocherede æg? Den lille, hvide pakke, der utålmodigt venter på at få lov at afsløre sin hemmelighed: En flydende, solgul æggeblomme, der cremet og lun fordeler sig over et godt stykke brød. Alle fortjener at spise pocherede æg noget oftere, og det kan vi heldigvis komme til nu!
Første step
Inden du går i gang med at pochere, er det vigtigt, at du har alle remedierne klar.
Du skal bruge:
- En lille skål med plads til et æg
- En gryde/kasserolle
- Et piskeris
- Et æg
- Lidt eddike
- Salt
- Vand
Nu er du klar til at pochere
- Slå ægget ud i den lille skål, uden at slå hul på blommen.
- Hæld vand i din gryde og sæt det i kog. Tilsæt lidt salt og eddike ‒ bare på slum.
- Vandet skal simre let, ikke bulderkoge.
- Placer piskeriset i midten af gryden og lav en hvirvel i det simrende vand.
- Tag straks skålen med dit æg og hæld det forsigtigt ned i centrum af hvirvlen.
- Lad ægget tilberede ved lav varme i cirka 2 minutter.
- Voila! Nu har du et skønt pocheret æg.
Se den udførlige guide i videoen:
Tips!
Pocherede æg er lækre, fordi blommen er flydende og cremet. Derfor anbefaler vi, at du nyder dit æg mens det er varmt, ellers vil blommen langsomt blive fast. Spis både pocherede æg til morgenmad og som tilbehør til middagsmaden.
God fornøjelse!