"Vil du række mig smørret?" En sætning der flittigt bruges i takt med, at den lille bløde pakke skaber en kø-lignende tilstand om frokostbordet. Ja, det er smørret, vi taler om. Vi kan ikke få nok! Den bløde konsistens, der fuldender enhver rugbrødsmad, gør krummen i småkagen helt perfekt, og som er uundværlig på risengrøden. Faktisk er danskernes forbrug af smør fordoblet siden 2001, og udgør i dag 25% af alle faste fedtstoffer, der sælges i Coops butikker. Coops salgstal viser, at salget af smør i perioden 2001 til 2015 er steget fra 13 til 25% af det samlede salg af faste fedtstoffer. Det betyder, at smørret har overhalet stegemargarinen indenom, og er i dag det næstmest solgte fast fedtstof, der kun kan se sig slået af smørblandingen, der er danskernes darling, når det kommer til at lægge fedtstof i kurven.
Salget af smør er steget, men uenigheden er stadig at finde i det ganske danske land. Tager vi turen over Storebæltsbroen til Fyn og Jylland, er sandsynligheden for at finde margarine fremfor smør i køleskabet større, dog kan vi hurtigt blive enige om, at fedtstof skal der til!
Kilde: Coop Analyse