Vi præsenterer her er de 6 grøntsager, vi spiser flest af i Danmark

20. april, 2017

Vi vil så gerne spise flere af dem – grøntsagerne. Men vi ved ikke rigtig, hvad vi skal stille op med dem, og måske derfor er det gamle klassikere, vi køber flest af. Men kan du gætte, hvilke seks grøntsager, der bliver købt flest af herhjemme? 

6 grønne, der hitter 

Selvom man måske kunne tro det, er det ikke på grund af prisen, at vi generelt spiser færre grøntsager herhjemme, end vi gerne ville. Det skyldes i stedet manglende idéer til, hvad vi skal stille op med grøntsagerne. Dette til trods sniger der sig alligevel en del grøn ned i indkøbskurven, når der skal handles ind. Men hvilke seks grønne sager køber vi så flest af i Danmark? 

Et kig i Coops salgstal viser, at danskerne især køber tomater, kartofler, agurk, peberfrugt, gulerødder og løg. Salget af de seks favoritter overgår langt salget – både i værdig og vægt – af alle andre grøntsager tilsammen.

Kartoflen må se sig slået

Du havde måske gættet, at kartoflen figurerede på toppen af listen over de mest købte grøntsager herhjemme. Men kartoflen, der jo nærmest må betragtes som en nationalgrøntsag, blev i 2015 overhalet af en rød favorit, nemlig tomaten. 

Så der har vi det: Tomaten tager titlen som danskernes foretrukne grøntsag, stærkt efterfulgt af kartoffel, agurk, peberfrugt, gulerødder og løg. Læs mere om undersøgelsen her.

Kilde: Coop Analyse