En banankage plejer at være et stensikkert hit. Det er en kage, som langt de fleste kan lide, og der er stor mulighed for variation inden for genren ‘banankage’.
Vi har her samlet en komplet guide til banankager, som både indeholder opskrifter på en række lækre banankager og en masse gode tips til servering. Derudover vil du i løbet af artiklen også kunne finde spændende trivia om banankagen. Du vil blandt andet kunne blive klogere på historien bag denne lækre kagetype.
Begynder maven allerede at knurre ved tanken om en lækker banankage? Fortvivl ej. De næste sider er nemlig fyldt med letforståelige, lækre opskrifter på denne lækre spise.
Redaktionen har talt, og valget på den lækreste banankage, der findes, er denne lækre banankage med et strejf af lime. Kagen er ekstremt velsmagende og har en dejlig konsistens, og så er den faktisk ikke engang særligt svær at lave. Win-win, ikke?
Når kagen er færdigbagt, tager du den ud af ovnen og lader den køle af. Efter få minutter er kagen klar til servering. Du kan med fordel pynte kagen med lækker, velsmagende pynt, inden den serveres for de sultne gæster. Herunder får du lidt inspiration til topping-delen.
Til denne banankage, som, grundet limefrugterne, har en lidt syrlig smag, anbefaler vi en lækker creme af kaffe til topping. Kaffens markante, lidt hårde smag er en fantastisk kontrast til kagens søde og syrlige smag.
Det er meget let at lave kaffe-cremen. Allerførst laver du en omgang kaffe, som du efterfølgende lader køle ned. Imens kaffen køler ned, laver du en blanding af flormelis og creme fraiche. Når kaffen er en smule afkølet, blander du denne og din flormelisblanding, hvorefter du får en lækker kaffe-creme.
Når folk hører ordet kage, kæder de det næsten altid sammen med noget usundt og det er der som regel en god grund til. Alle kager indeholder dog ikke helt de samme mængder smør og sukker, og vi har her fundet en banankage, der indeholder markant mindre sukker end den foregående kage, vi viste jer.
Bemærk dog, at kagen ikke er decideret helsespise. Den indeholder stadigvæk en del ingredienser fra den knapt så flatterende del af madpyramiden, men indeholder også både gulerødder, valnødder og rosiner.
Kagen kan sagtens serveres, som den er. Det vil dog næppe skade smagsoplevelsen, hvis man bikser en lækker topping sammen og pynter kagen med denne. Herunder får du lidt inspiration til det projekt.
Kagecreme vækker, ligesom ordet ‘kage’, associationer til noget usundt, men der findes faktisk nogle ganske sunde kagecremer, hvilket du også vil blive opmærksom på i dette afsnit.
Her disker vi nemlig op med opskriften på en velsmagende sund kagecreme, der passer perfekt til ovenstående kage.
Kagecremen er yderst let at lave. Du skal blot blande ingredienserne, hvorefter du får en lækker creme, du kan fordele på kagen, som du ønsker.
Du kan eventuelt sætte prikken over i’et ved at dekorere din kage med ananas eller bær.
Mens den forrige opskrift var et eksempel på en relativt sund banankage, kommer der her en opskrift til dig, som ikke tæller kalorier.
Denne banankage indeholder nemlig en masse ingredienser, som en kostvejleder næppe vil anbefale. Til gengæld er disse ingredienser medvirkende til, at kagen er decideret udsøgt og ubeskriveligt lækker. Mums!
Du kan se, om kagen er færdig ved at stikke en kniv ned i midten af denne. Kommer der ubagt dej på, er kagen ikke færdig.
Når du skal servere denne banankage, kan du med fordel pynte den lidt. Hvis du har lidt chokolade tilovers, kan du vælge at drysse dette ud over kagen.
Derudover er andre muligheder glasur eller frisk frugt på toppen. Særligt jordbær har en smag, der supplerer denne kages smag perfekt.
Der findes mange, som tror, at æg i en kage er alfaomega, men rent faktisk kan man sagtens bage en lækker kage uden æg. Denne kage er sågar ikke blot uden æg. Ej heller mælk optræder i denne.
Trods kagen mangler to centrale ingredienser er den ustyrligt lækker og har en rigtig fin konsistens.
Når kagen er færdigbagt, skal den køle lidt af inden serveringen. Også denne kage kan med fordel krydres med lidt lækker topping. En lækker glasur eller friske bær er også her et sikkert hit. Det giver både noget til smagen og æstetikken.
Banankager kan laves på rigtig mange forskellige måder. Det har du nok også indset, når du er nået så langt, som du er i denne artikel. Herunder følger en atter ny måde; vi præsenterer dig nemlig for vores opskrift på vores yndlingsbanankage med skyr.
Dette vil mindske risikoen for, at din kage brænder sig fast til kanten af formen. Derefter bager du kagen ved 180 grader i cirka 30-40 minutter.
Test gerne, om kagen er færdigbagt ved at sætte en kniv ned i midten af kagen. Er der ikke kagedej på kniven, så er kagen færdig.
Når din kage er færdigbagt og afkølet, er det blevet tid til at pynte den. Til dette kan du benytte dig af de resterende ingredienser, altså dine hakkede mandler og din chokolade.
Du starter med at smelte chokoladen og hælder det efterfølgende forsigtigt ud over kagen. Herefter tager du dine hakkede mandler og drysser disse ud over kagen som ekstra topping.
Det er ikke nemt at bage den perfekte kage. Det er et program som ‘Den Store Bagedyst’ et glimrende eksempel på. Her ser vi jævnligt, at det går galt for ellers flittige hobbybagere.
Når man bager en banankage, er der mange ting, som kan gå galt. En af de ting, som hyppigst er et problem, er, at ens kage ikke bliver svampet nok.
Der kan være forskellige årsager til, at ens kage ikke får den ønskede svampede konsistens, og herunder gennemgår vi de hyppigste syndere.
Hvis man i sin banankage skal bruge mel, så er det meget vigtigt, at man er opmærksom på ikke at bruge for meget mel.
For meget mel i kagen vil nemlig dels bevirke, at kagen ikke bliver særligt svampet. Derudover vil det også kunne føre til, at kagen bliver tør og smuldrer.
Årsagen hertil er, at mel kan have en udtørrende effekt på ingredienser såsom smør, mælk og æg, altså ingredienser som bidrager til at gøre kagen fugtig og svampet.
Hvis du normalt bruger bagepulver i din banankage, og din kage gang på gang bliver meget tung og ikke så svampet, som du ønsker, så kan du forsøge at eksperimentere med mængden af bagepulver, du bruger.
Du kan også prøve at blande halvt natron og halvt bagepulver i din kage. Det vil i visse tilfælde gøre kagen mere svampet og knapt så tung.
Hvis ens ovn er for varm, kan dette også have en negativ effekt på, hvorvidt ens kage bliver lækker og svampet.
Bager man sin banankage ved for høj varme, vil kagen have en tendens til at tørre ud, og dette vil have en række negative sideeffekter. Dels at kagen ikke bliver så svampet, som man kunne ønske, men også at kagen kan blive rigtig tør og smuldre.
Man bør derfor altid udvise tålmodighed og følge opskriftens anvisninger, når det kommer til ovntemperatur. Ligeledes er det vigtigt, at man føler opskriftens anvisninger, hvad angår tid i ovnen.
Giver man kagen for lang tid i ovnen, vil effekterne nemlig være de samme, som hvis den bages ved for høj varme.
Det er vigtigt, at kageformen, du bruger, er passende i størrelsen. Hvis kageformen er for stor, risikerer du, at din kage ikke skal have så lang tid i ovnen, som opskriften ellers angiver. Det betyder med andre ord, at en for stor form vil føre til, at din kage bliver tør og kedelig, hvis du bare følger opskriften.
Hvis din kageform er for lille, har du det modsatte problem. Så skal din kage muligvis have længere tid, end opskriften antyder. Derudover risikerer du - med en for lille kageform - at dejen løber ud over kanten, eller at din kage får en uønsket form.
En banankage er i sig selv yderst lækker. Den kan dog blive endnu mere lækker, hvis man tilføjer lidt lækker topping eller lignende.
Herunder kommer vi med gode ideer til topping. Ligeledes kommer vi ind på, hvilke drikkevarer som typisk går godt til en banankage.
Hvis man er på udkig efter en topping-mulighed, som kan give lidt modspil til banankagens sødme og tunge konsistens, så er friske bær et fantastisk bud.
De bær, som altid leverer varen som topping til en banankage, er blåbær og jordbær, men der findes bestemt også andre bær, som gør et hæderligt job som topping til en banankage.
Både jordbær og blåbær fungerer særligt godt som topping til de banankager, der indeholder chokolade. Bæernes syrlige, lette smag er et fantastisk supplement til chokoladens runde, tunge smag.
En anden topping-mulighed, som de fleste elsker, er kagecreme og glasur. Specielt en glasur af kakaopulver eller mørk chokolade er for det meste en sikker vinder.
Det elsker de fleste, og derfor går man ikke helt galt i byen med en sådan glasur til sin chokoladekage. Ønsker man at afvige fra det sikre, kan man lave en lækker og frisk glasur af lime eller appelsin.
En syrlig glasur fungerer godt til langt de fleste banankager, der er ganske runde og tunge i smagen.
Kagecreme er også et sikkert hit hos rigtig mange. Kagecreme har en fyldig, lækker smag, som klæder rigtig mange banankager. Derfor kan du roligt gå med kagecreme som topping-mulighed.
Lidt længere nede i artiklen præsenterer vi en konkret glasur-opskrift for dig. Så hvis opskriften på glasur ikke allerede ligger på rygraden af dig, skal du ej fortvivle. Du skal nok få al den hjælp, som du måtte have brug for hos os.
Der er ganske mange muligheder, når det kommer til drikkelse til en banankage. Vi vil herunder præsentere dig for vores bud på de drikkevarer, der gør sig bedst til banankager.
Rigtig mange mener at kaffe og kage hører sammen. Kagen er det, som man kalder ‘lidt lækkert til kaffen’. Derfor er en lækker kop kaffe altid en habil mulighed som følgesvend til ens banankage.
Det er dog langt fra alle, der drikker kaffe, og heldigvis kan man også sagtens nyde andre drikkevarer til en banankage. Af varme drikke vil vi anbefale kakaomælk eller varm chokolade. Af kolde drikke er et glas saft super lækkert til langt de fleste banankager.
Som lovet tidligere i artiklen får du her en simpel opskrift på en lækker glasur til din banankage.
Med ovenstående opskrift får du naturligvis en mørk chokolade-glasur, men den opskrift kan nemt varieres. Hvis du ikke er så meget til chokolade, kan du tilføje flormelis i stedet for. Du kan også tilsætte lidt appelsin- eller lime-saft, hvis du ønsker en syrlig glasur, som står lidt i kontrast til banankagens søde, runde smag.
Der er ikke noget mere irriterende end en banankage, der falder sammen. Slet ikke når man har lagt tid og energi i projektet. Det er så trist, og synet af en kage, der falder sammen, er så antiklimatisk.
Synet gør, at tiden, man har brugt, føles spildt, og man står tilbage med en tom og skuffet fornemmelse.
Der kan være forskellige årsager til, at ens banankage falder sammen. Herunder gennemgår vi de hyppigste syndere og forklarer, hvordan du kan undgå, at din banankage taber pusten og falder sammen.
Hvis en banankage falder sammen, kan det sagtens være som resultat af, at kagen simpelthen er gået hen og blevet for tør.
Hvis du har læst hele artiklen fra toppen og så til nu, ved du, at der kan være flere årsager til, at en kage bliver for tør. De hyppigste årsager er, som sagt, at der er tilsat for meget mel, at formen er for lille, at kagen får meget varme, eller at kagen får for lang tid i ovnen.
Når du skal blande “tørre” ingredienser som mel, bagepulver, natron og så videre sammen, så vil det gavne din kage rigtig meget, hvis du ikke bare blander disse med det samme, men derimod sigter dem først.
Hvis du sigter ingredienserne sammen, vil du nemlig minimere risikoen for, at din kage klumper sammen. Ligeledes vil kagen formentlig ikke blive tør med denne fremgangsmåde
Derover vil det også gavne det endelige resultat, at du ikke bare kaster de forskellige ingredienser ned i blandingen, men prøver at gøre dem så fine og separeret som overhovedet muligt.
Hvis du skal have mel, bagepulver og natron i en blanding af for eksempel mælk, smeltet smør, æg eller vand, så bland kun en smule i ad gangen, rør efterfølgende rundt i dejen, og fortsæt på den måde, til det hele er blandet sammen.
Dette gør sig egentlig også gældende for de andre råvarer i kagen, som også bør tilsættes lidt ad gangen for at gøre kagens struktur så fin som muligt. Hvis du eksempelvis skal bruge mere end et æg, så tilføj et enkelt æg ad gangen.
Måden, hvorpå du opbevarer din banankage, har stor betydning for kagens evne til at holde sig frisk og lækker.
Opbevarer du den på en uhensigtsmæssig måde, kan du være ganske sikker på, at den inden for ret kort tid bliver tør og kedelig.
Herunder gennemgår vi to opbevaringsmuligheder og nuancerer, hvorvidt disse er fornuftige eller ej, når det kommer til opbevaring af en banankage.
Man kan hurtigt blive fristet til at tro, at en banankage skal opbevares i køleskabet, hvis den skal kunne holde sig i flere dage, men dette er dog ikke altid tilfældet.
Ligesom brød er der også nogle kager, som ikke har specielt godt af at blive opbevaret i køleskabet, da det vil få kagerne til at tørre ud og blive meget uappetitlige og kedelige.
Dette gør sig ofte gældende for kager, som ikke er tilsat glasur eller kagecreme. Sådanne kager vil faktisk have bedst ved at blive opbevaret ved stuetemperatur.
Har man derimod en banankage, som er tilsat kagecreme, vil denne have bedst af at blive opbevaret i køleskabet, så man bevarer friskheden i kagecremen.
Hvis du opbevarer din banankage i fryseren, kan den holde sig lækker i ganske lang tid. Fryseren er derfor ikke noget tosset sted at opbevare en banankage, man ved, man først skal spise om nogle uger.
Hvis du vælger at opbevare din banankage i fryseren, skal du naturligvis være opmærksom på, at det tager noget tid, før kagen er tøet helt op. Du skal derfor sørge for at tage den ud af fryseren i god tid, før den skal serveres.
Kager har eksisteret i rigtig mange år. Blandt andet kan kager spores helt tilbage til oldtidens Rom, hvor de ofte blev stegt i olie, hvis de altså ikke blev bagt.
Det er desværre begrænset, hvad man ved specifikt om banankagens oprindelse og historie. Til gengæld ved man en del om bananens historie, og denne frugt må siges at være en temmelig central ingrediens i en banankage.
På det danske marked er bananer relativt nye. Efter sigende blev de første bananer transporteret til Danmark for omkring 90 år. I begyndelsen var bananer ikke særligt udbredt i Danmark, men det må de siges at være blevet sidenhen.
I dag kan der vel ikke længere herske nogen tvivl om, at bananen er en af de mest populære frugter i Danmark. Det samme kan man sige om banankagen - bare inden for kager i stedet for.