3 ting, du skal spise mindre af

11. maj, 2017

Hvis du vil luge ud i dit indtag af sukker og tommer kalorier, kan det være en idé at se nærmere på de her 3 madvarer. Særligt morgenmaden kan bugne af sukker og samtidig se meget uskyldig og fuldkornsagtig ud

Frugtyoghurt

Yoghurt er sundt, og frugt er sundt, men tilsammen er de ikke helt så gode. Der skal nemlig ret meget sukker eller sødemiddel i frugtyoghurten, før den kommer til at smage, som de fleste af slagsen gør: Sødt og mildt. Spis hellere yoghurt naturel med frugt ovenpå, så du selv kan føre sukkerskeen.

”Hvidt” brød

… kommer i mange afskygninger. Det kan sågar være mørkt! Mange forbinder hvidt brød med tomme kulhydrater uden fuldkorn, men ofte er det ikke farven, det kommer an på. Et brød kan godt være mørkt af tilsat maltsirup, uden det er fyldt med fuldkornsmel og kerner, og et lyst brød kan sagtens indeholde meget fuldkorn, hvis det er lavet af det rigtige mel. Derfor skal du hellere gå efter fuldkornslogoet, når du vælger brød. Læs mere om det gode brød her.

Morgenmadsprodukter

Højt fiberindhold i morgenmad er ikke uden omkostninger. I mange morgenmadsprodukter er der tilsat en del sukker for at give alle sunde fibre i en dejlig honningristede fornemmelse. Hvis du vil undgå at spise for meget sukker til morgenmad, kan du tjekke, at sukker ikke står højt på ingredienslisten – eller også kan du holde dig til rene produkter som havregryn eller lignende.

Kilde: Samvirke.dk // Fødevarestyrelsen