Lækker mad på SU

06. november, 2019

Er madbudgettet stramt i denne måned, kan du godt ånde lettet op. Det behøver nemlig ikke at være dyrt at sætte lækker og mættende mad på bordet. 

Vi har her samlet vores lækreste opskrifter på mad, der ikke sluger pengene i pungen. Derudover serverer vi nedenfor også tips og tricks til dig på SU – eller dig, der drømmer om at spare lidt på madbudgettet uden at servere pasta med ketchup hver aften.

Lav madplan – det betaler sig 

Du har sikkert hørt det før: Vil du spare på madbudgettet, skal du lave en madplan. Og der er noget om snakken. 

Laver du en madplan og handler ind efter denne éne gang om ugen, undgår du at stå sulten i supermarkedet og handle ind efter sulten fremfor fornuften, hvilket ellers kan resultere i spontane varer, du måske ikke har brug for. 

Når du derhjemme laver din madplan, har du et overblik over, hvad der allerede er i køleskabet og skufferne, og du mindsker derfor risikoen for at slæbe varer hjem, du faktisk allerede havde i køkkenet. 

Du undgår også at købe take-away i panik, når overskuddet og fantasien til aftensmaden er på sit laveste. 

Udnyt madresternes potentiale 

Det er ikke sjovt at spise den samme ret flere dage i træk, men forvandler du dine madrester til andre lækre retter, mindsker du risikoen for fristende take-away og impulskøb. 

Lav derfor gerne større portioner som du de efterfølgende dage kan udnytte til andre spændende retter. 

En portion kødsovs kan fx forvandles til en lækker lasagne eller pirogger med fyld. Overskydende kartofler kan gemmes til vores sprøde favorit: Kartoffelpizza med rosmarin og saltflager. Mums! 

Spis råvarer, der mætter 

Når du sidder med din madplan foran dig, kan det være en rigtig god idé at inkorporere grove råvarer, der mætter. Det kan fx være gulerødder, grønne bønner og broccoli. De mætter godt og så er de rige på energi og vitaminer.

Skal der også mellemmåltider på din madplan, kan hjemmebagt knækbrød være en god løsning. Knækbrød er nemlig et godt fiberholdigt mellemmåltid, der indeholder mange kerner og mætter godt i maven. 

... og når du bager knækbrødet selv, har du en stor portion til en længere periode. Hvis du da kan holde fingrene fra dem! 

Nedenfor har vi samlet gode, nemme og billige retter, der er lige til at sætte på madplanen. Der er også god inspiration at hente, hvis du vil forvandle dine rester til nye herligheder!