"Deeeet er risengrød, som gør næsen rød..." og det er nemt at lave samt hyggeligt at spise på kolde vinteraftener.

Der skal ikke bruges så mange ingredienser til en risengrød, så udførelsen er afgørende for at få et godt resultat. Vi har derfor lavet en nem og lækker opskrift på risengrød, der tager dig sikkert og hurtigt igennem alle steps, så du kan bruge tiden på julehygge med familie og venner.

Risengrøden serveres bedst i en skål direkte fra gryden og det må meget gerne øses med en træske. Husk kanelsukker på toppen og evt. en klat smør, hvis man ønsker det.

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder.
  • 2 Mål alle varer af.
  • 3 Bring vand i kog i en tykbundet gryde.
  • 4 Kom ris og salt i gryden og rør med en grydeske over hele grydens bund. Kog ca. 5 minutter.
  • 5 Hæld mælk i gryden, og rør til det koger.
  • 6 Kog grøden ved svag varme ca. 45 minutter. Rør jævnligt da grøden let kan brænde på. Hvis grøden brænder på, skal man ikke røre i den, så den brandte smag blandes med resten af grøden - spis blot det øverste af grøden.
  • 7 Bland kanel og sukker. Drys kanelsukker på grøden når den skal spises.
  • {{recipeDoneText}} Risengrød

Tip

Kolde rester af risengrød kan med fordel bruges til klatkager, hvis de ikke allerede er mærket til ris a la manden.

Klatkager kan også serveres med kanelsukker, ligesom risengrød, så det der måtte være tilovers af tilbehøret kan også blive brugt. Få inspiration til klatkagerne lige her:

https://opskrifter.coop.dk/opskrifter/klatkager-7594

Opskriften er udviklet af