Tema

De dejligste opskrifter til julen

Glade jul, dejlige jul 

Kræmmerhuse og konfekt. Kolde næser og slædeture i det snedækkede juleland. Risengrød med kanelsukker og andesteg med brunede kartofler og rødkål. Kan du mærke det? Duften, følelsen og smagen af den søde juletid? 

Julen er hjerternes fest

... men altså også mavernes fest! Julen er nemlig ikke bare tiden, hvor vi skruer helt op for indehyggen og værner om de årelange familietraditioner, men også tiden, hvor vi glemmer alt om diæter og sukkerfri dage, og i stedet går all in på julemad, julebag og julesnask. 

Klejner, flæskesteg, rødkål og konfekt i lange baner

Juletiden er et sandt madmekka med den ene livret efter den anden i både det salte, sure og søde køkken. Ande- eller gåsestegen, med det sprøde og gyldne skind, får selskab af små brunede kartofler og den sødmefulde rødkål. For ikke at glemme medisterpølsen, flæskestegen med knasende sværd og selvfølgelig den gode, tykke julesovs. Selvfølgelig toppet med en god gang silkeblød risalamande med frisk krisebærsovs. Mums med mums på! 

Men, til store glæde for alle os madelskere, er julemad ikke kun begrænset til juleaften. I dagene op til, og efter, juleaften, forkæler vi maverne med alt fra pebernødder og vaniljekranse til æbleskiver, gløgg, risengrød og selvfølgelig gavmilde mængder konfekt. Ingen jul uden chokoladeovertrukken marcipan! 

Har vi fået din mave til at knurre og dine tænder til at løbe i vand? Vi tænkte det nok. Kast dig ud i vores store juletema, som flyder over med den ene skønne juleopskrift efter den anden. Så blev det igen i år en dejlig jul!