Julebag

Tema

Julebag

Juletid er hyggetid - og bagetid! 

Julebag er en hyggelig tradition for store som små. Børnene elsker at lave brunkager udstukket i sjove former, mens de voksne kan udleve deres kreativitet i udsøgt konfekt dyppet i smeltet chokolade og pyntet med alt fra glimmer til knasende nødder.

Selvom de fleste kan fylde deres maver til bristepunktet med hjemmelavet konfekt, så bliver der helt sikkert en god håndfuld eller to tilovers, som du kan gemme i søde juleæsker - men ikke for længe! Læs med, når vi fortæller, hvor længe konfekt faktisk kan holde sig.

Sådan får du succes med julebagningen

Skal brunkagerne blive knasende sprøde og drømmer du om gyldne pebernødder? Så skal du læse med her, hvor vi giver dig 5 uundværlige tips til julebagningen. Du lærer fx, hvorfor du for alt i verden IKKE må blande kolde og varme ingredienser og hvorfor det er en rigtig god idé at krølle dit bagepapir godt og grundigt, før du bruger det. 

Har du forresten også undret dig over, om der egentlig skal peber i pebernødder? Og hvorfor pebernødder så hedder dét, hvis der ikke skal hverken peber eller nødder i de små kager? Det har vi også, og faktisk er der en rigtig sjov forklaring på, hvorfor pebernødder fik det spøjse navn tilbage i tiden. Den kan du læse her.

Mangler du en ingrediens til en af opskrifterne?

Når du har kigget dig mæt i det store udvalg af dejlige opskrifter på julebag nedenfor og har valgt din opskrift, hvad gør du så, hvis du mangler en ingrediens eller to? Det har vi svaret på i artiklen her, hvor vi guider dig til, hvad du kan udskifte forskellige ingredienser med. Fx kan du udskifte natron med bagepulver, ligesom du kan erstatte sukker med honning i en snæver vending. Smart, ikke?

Så er der bare tilbage at sige, at nu skal du vælge din juleopskrift, smøge ærmerne op, sætte julemusik på og lade julehyggen indtræffe.

God fornøjelse – og glædelig jul.

Hyggeligt julebagværk