Wrap med tyrkiske frikadeller

Energiinformation

  • Energi pr. person 2232 KJ
  • Energi pr. person 533 Kcal
  • Protein 30 %
  • Kulhydrat 38 %
  • Fedt 31 %

Sådan gør du

  • 1

    Pil rødløg og hak det fint. 

  • 2

    Pil hvidløg og hak det fint. 

  • 3

    Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i det kolde vand. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. 

  • 4

    Kom det hakkede oksekød i en skål. Vask hænder. Kom salt og peber i kødet og rør det sammen. 

  • 5

    Kom rødløg, hvidløg og halvdelen af persillen i farsen. Rør det sammen.

  • 6

    Slå æggene ud, og kom æggene i farsen. Vask hænder.

  • 7

    Kom rosiner i farsen, og rør det sammen. Stil farsen på køl.

  • 8

    Skyl agurken. Flæk agurken på langs, og skrab kernerne ud. Smid kernerne væk.

  • 9

    Kom yoghurt, persille og agurk i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper. Smag dressingen til med salt og peber.

  • 10

    Skyl salaten, og dup den tør med et rent viskestykke. 

  • 11

    Tag farsen ud af køleskabet. Form oksedellerne med hænderne, og tryk dem lidt flade. De må gerne være lidt rustikke. Vask hænder. 

    Grill oksedellerne, til de er gennemstegte på en mellemvarm grill.

  • 12

    Lun wrappen på en brødrister eller i mikroovnen ganske kort. 

  • 13

    Fyld wrappen med salat, oksedellerne, og lidt dressing. Rul den stramt sammen, og rul den stramt op i bagepapir.

    Så er den lige til at tage med på farten. Hvis du tør, så er syltet chili rigtig sejt i denne wrap!

  • {{recipeDoneText}} Wrap med tyrkiske frikadeller

Tip

Klik på metodevideoen og se hvordan du hakker og skyller de forskellige grøntsager og krydderurter.

Opskriften er udviklet af