”Wokket” kål og æble i mild karrycreme

Tilbered ris og sprøde grøntsager til din familie eller dine venner. Her har du en god og udførlig opskrift til at gå efter. Opskriften var en del af skoleeventen 'Mad eller hvad?' i 2007, hvor temaet var kål.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Skyl broccolien. Skær broccolien ud i små buketter.
  • 2 Skær broccolistilken i ½ cm tykke skiver.
  • 3 Skyl rosenkålen og fjern de yderste blade. Del hvert rosenkål i 4 både.
  • 4 Skyl æblet. Fjern kernehuset og skær æblet i 1 cm store terninger.
  • 5 Skyl savojkålen og skær den i ½ cm tykke strimler.
  • 6 Skræl og riv ingefæren.
  • 7 Kom olien i en wok. Varm olien op.
  • 8 Kom broccoli-buketter og broccoli-stilke i wokken. Svits i 1 minut.
  • 9 Kom rosenkålen i wokken. Svits i 1 minut.
  • 10 Kom æbleterningerne i wokken. Svits i 1 minut.
  • 11 Kom savojkål og ingefær i wokken. Svits i 1 minut.
  • 12 Drys karry i wokken og rør.
  • 13 Hæld kokosmælk og vand i wokken. Rør.
  • 14 Lad retten simre i 4-5 minutter, indtil broccolien er mør, men ikke alt for blød.
  • 15 Tag retten af komfuret.
  • 16 Smag retten til med salt.
  • 17 Server retten med ris.
  • Så er det spisetid! ”Wokket” kål og æble i mild karrycreme

Tip

I stedet for salt, kan retten smages til med sojasauce. Kog risen efter anvisning på posen.

Opskriften er udviklet af