Wok med kål, rødder og kylling

Gå wok-amok med en klimavenlig ret med en udførlig vejledning, så også børn kan gå i køkkenet. Opskriften er fra ’Mad eller hvad?’ 2009.

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder.
  • 2 Skyl risene i en si i koldt vand.
  • 3 Bring en gryde med vand i kog og kog risene 12 min. under låg.
  • 4 Sluk og lad risene trække færdige ca. 12 min.
  • 5 Skræl gulerødderne og pastinakkerne. Snit dem i strimler.
  • 6 Snit kålen i strimler.
  • 7 Skær kødet i strimler og dup det tørt med køkkenrulle.
  • 8 Vask alle redskaber og hænder rene.
  • 9 Skyl krydderurterne.
  • 10 Pil bladene af stilkene og hak krydderurterne fint.
  • 11 Varm wokken, panden eller stegegryden op.
  • 12 Den skal være så varm, at man ikke har lyst til at holde hånden over i mere end 10 sek.
  • 13 Del portionen op og steg ad to omgange.
  • 14 Kom olie i og steg kødet 4-5 min. under omrøring.
  • 15 Tilsæt grøntsagerne.
  • 16 Steg 2-3 min. under omrøring – smag på grøntsagerne og vurder, om de er færdige.
  • 17 Tilsæt eddike og honning.
  • 18 Kom salt på og vend krydderurterne i lige før servering.
  • 19 Kom den revne peberrod i en skål, så man selv kan drysse på maden.
  • 20 Server risene til maden.
  • {{recipeDoneText}} Wok med kål, rødder og kylling

Tip

I stedet for peberrod, kan du komme chili, hvidløg, ingefær eller sojasovs i retten. Det giver en stærk smag. Ris er ikke så klimavenlig mad som kartofler og pasta, men den er god som variation til aftensmaden. Sådan laver du strimler af gulerod: Skræl guleroden, og skær enden af. Skyl guleroden. Skær ud i ca. 5 cm. Lange stykker. Skær en tynd skive af på langs. Læg gulerodsstykket på den flade side. Skær i tynde skiver. Skær skiverne i strimler.

Opskriften er udviklet af