Biksemad smager skønt og er en god måde at få brugt diverse rester fra køleskabet.

Sådan gør du

  • 1

    Varm biks:

    Skyl og skræl bederne.
  • 2 Skær bederne i tern på 2x2 cm.
  • 3 Pil løgene, hak dem fint.
  • 4 Skær de kogte kartofler i skiver.
  • 5 Tag en stegepande, kom rapsolie på og varm olien godt op.
  • 6 Rist beder, løg og kartoflerne.
  • 7 Tilsæt worchester sauce.
  • 8 Smag til med salt og peber.
  • 9 Lad det hele riste ved medium varme i ca. 10-12 minutter.
  • 10

    Spejlæg:

    Tag en ny pande og varm den op.
  • 11 Kom lidt rapsolie på stegepanden.
  • 12 Slå forsigtigt æggene ud på stegepanden.
  • 13 Spejl dem til hviden er stivnet.
  • 14

    Rå biks:

    Skyl og skræl rødbederne.
  • 15 Skær dem på et mandolinjern eller i helt tynde skiver med en skarp kniv.
  • 16 Skyl og skræl peberrod. Riv den fint til du har 1 spsk.
  • 17 Skyl citron.
  • 18 Riv citronskal på den fine side af rivejernet.
  • 19 Bland rødbede med peberrod, kapers, honning, salt og peber samt saft og skal fra citronen.
  • 20 Læg rugbrød på en brødrister og rist på begge sider.
  • 21 Server 20 % vegibiks (tilberedt og rå) + 1 spejlæg og 20 % rugbrød til hvert barn. Server 30 % vegibiks (tilberedt og rå) + 1 spejlæg og 30 % rugbrød til hver voksen
  • {{recipeDoneText}} Vegibiks

Opskriften er udviklet af