Vegansk Ris a la mande

Ingen jul uden ris a la mande. Det gælder både ikke-veganere og veganere. Derfor erstatter vi komælken med mælk af soja i denne opskrift. 

Sådan gør du

  • 1 Vej ris af og kog dem sammen med 4 ½ dl vand i et par minutter.
  • 2 Tilsæt sojamælk samt vaniljestangen og lad grøden koge ved middel varme i ca. 50 min.
  • 3 Rør jævnligt i grøden så den ikke sætter sig fast på bunden!
  • 4 Når den er blevet tyk og cremet smages den til med havsalt, og sættes på køl evt. til dagen efter.
  • 5 Derefter tilsættes en karton sojaflødeskum som er pisket op med en elpisker.
  • 6 Kog og smut 150 gram mandler, hak dem og tilsæt dem til risalamanden. (Husk at gemme én hel)
  • 7 Tilsæt lidt sojamælk hvis desserten er blevet for tyk.
  • 8 Serveres med den traditionelle lune kirsebærsauce
  • 9 Luna Krause, hun har madbloggen: Månebarnet http://hijaluna.wordpress.com/
  • {{recipeDoneText}} Vegansk Ris a la mande

Opskriften er udviklet af