En diæt uden animalske produkter behøver ikke være kedelig. Prøv f.eks. en cremet nøddepostej i stedet for den klassiske leverpostej.

Sådan gør du

  • 1 Start med at skære den jordede skræl af knoldsellerien og skær den derefter i store tern.
  • 2 Kog dem i letsaltet vand til de er møre. Derefter hældes vandet fra (brug sellerivandet til grøntsagssuppe. Gem det evt. i fryseren til du skal bruge det) og selleriternene moses med en stavblender.
  • 3 Hasselnødderne blendes i en blender eller i en minihakker og tilsættes massen.
  • 4 Jeg plejer gerne at dele nødderne og blende den ene halvdel lidt finere end den anden.
  • 5 Løg og champignon hakkes eller blendes fint og tilsættes også.
  • 6 Til sidst smages nøddefarsen til (Hurra! det kan man nemlig trygt gøre med vegansk fars.) med urtesalt, peber og sojasauce.
  • 7 Du skal ikke blive bekymret hvis farsen ikke er så fugtig lige med det samme.
  • 8 Den skal lige have lov til at væske lidt, hvilket de salte ingredienser hjælper til med.
  • 9 Bare rolig. Postejen bliver ganske blød og lækker – helt uden tilføjet væske.
  • 10 Halvdelen af farsen kommes i et ildfast fad. Æbler og svesker lægges skiftevis ovenpå og postejen afsluttes med den anden halvdel af farsen.
  • 11 Bag nøddepostejen ved 200 grader midt i ovnen i ca. 45 min.
  • 12 Duften af postejen er fantastisk! …og når først dén spreder sig i hele køkkenet, ved man det snart er jul!
  • 13 Luna Krause, hun har madbloggen: Månebarnet http://hijaluna.wordpress.com/
  • {{recipeDoneText}} Veganer Nøddepostej

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier