Tomatpizza med grov bund

Pizzaen er let at lave, og du kan altid variere med fyldet efter smag og lyster.

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder.
  • 2 Mål alle varer til dejen af.
  • 3 Smuldr gæren i lunkent vand og rør sammen.
  • 4 Tilsæt olivenolie, groft hvedemel og salt.
  • 5 Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig.
  • 6 Lad dejen hæve ca. 45 minutter et lunt sted.
  • 7 Tænd ovnen på 225 grader.
  • 8 Drys lidt mel på bordet. Del dejen i fire.
  • 9 Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på ca. 40 cm.
  • 10 Læg to pizzaer på bagepapir på bageplade.
  • 11 Pensl hver pizza med olivenolie.
  • 12 Vask tomaterne i koldt vand.
  • 13 Skær tomaterne i skiver og fordel på de fire pizzaer.
  • 14 Skyl timian fri for jord i en balje med koldt vand. Lad bladene dryppe af i et dørslag, et rent viskestykke eller køkkenrulle.
  • 15 Drys pizzaerne med de to slags revet ost.
  • 16 Bag to pizzaer ad gangen i midten af ovnen ca. 15 minutter til de er gennembagte, sprøde og gyldne.
  • 17 Skyl basilikumbladene i en balje med koldt vand. Lad dem dryppe af på et stykke rent køkkenrulle. Drys basilium på pizzaerne når de skal spises.
  • {{recipeDoneText}} Tomatpizza med grov bund

Tip

Drys med frisk basilikum Hvis dejen laves med mindre gær og hæver i køleskabet natten over, får pizzabunden mere smag. Det sparer også tid når pizzaen skal laves.

Opskriften er udviklet af