Syltet appelsinskal i chokolade

Julens appelsinskal. Vi har kogt det bitre ud af tynde strimler økologisk appelsinskal for så at lade dem simre sprøde og søde i sukkerlage med kanelstang. Prøv det! 

Sådan gør du

  • 1 Skær de to økologiske appelsiner i fire både. Træk frugtkødet fra skallen. Skær hver skal i 3-4 tynde strimler.
  • 2 Kom skallerne i en gryde med vand og kog op. Hæld vandet fra og gentag en gang mere. Dette er for at fjerne det bitre i skallen.
  • 3 Kom sukker, vand og kanelstang i en mindre gryde og kog op. Kom skallerne i og lad simre, indtil lagen koger tyk. Hold øje efter 10 minutter.
  • 4 Når sukkeret hænger ved appelsinstykkerne, er de klar. Tag straks op på en rist med bagepapir.
  • 5 Afkøl helt. Dyp i smeltet chokolade og lad stivne. Opbevares køligt. 
  • {{recipeDoneText}} Syltet appelsinskal i chokolade

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier