Svinekam med krydderurtesalt og varme krydrede spidskålsbåde

Sådan gør du

  • 1 Kom salt og grofthakket timian og løvstikke i en stenmorder, eller minihakker og knus salt og urter sammen. Gnid urtesaltet på svinekammen, overskydende salt serveres til retten. Lad gerne kødet trække med salt i en pose ca. 1 time i køleskabet (kan undværes). Læg de glødende kul langs grillens sider og stil en foliebakke i bunden af grillen. Læg kødet midt på risten over foliebakken. Læg låget på grillen og lad stegen stå ca. 1 time eller til centrumtemperaturen er 65 grader.
  • 2 Svinekammen kan evt. lægges på en smurt folierister.
  • 3 Vend kødet et par gange undervejs. Lad stegen trække ca. 15 minutter.
  • 4 Del spidskålen i 6 både.
  • 5 Kog kålen et par minutter uden låg i letsaltet vand og kom den i en sigte.
  • 6 Hvis korianderfrøene er hele så stød dem i en morder eller hak dem med kniv.
  • 7 Pisk olie, citronsaft, koriander, citronskal, salt og peber sammen og vend det i kålen. Læg skinkeskiverne på grillen et minut på hver side og hak dem groft.
  • 8 Drys det på spidskålen. Server stegen skåret i skiver med spidskålsbåde, nye kogte kartofler og urtesalt. ognbsp;
  • {{recipeDoneText}} Svinekam med krydderurtesalt og varme krydrede spidskålsbåde

Tip

Små nye kartofler smager dejligt hvis de koges med et par kviste løvstikke og salt.

Opskriften er udviklet af