Svinefilet med karamelliseret endivie, rosmarin dauphines og æblesky

Sådan gør du

  • 1 Kødet: Svinefileten snøres med kødsnor.
  • 2 Kødet duppes tørt med køkkenrulle og krydres med salt og peber.
  • 3 Brun kødet med fedtsiden nedad først i en gryde, som kan sættes i ovnen.
  • 4 Brunes godt på alle sider. Stil gryden i en kold ovn.
  • 5 Tænd ovnen på 160 grader og steg kødet i 30-40 minutter.
  • 6 Brug stegetermometer. Centrumtemperaturen skal være ca. 60 grader.
  • 7 Skyen i gryden bruges til æblesky. Skær kødet i ca. 2 cm tykke skiver.
  • 8 Karamelliseret endivie: Kog endivierne i vand tilsat smør, salt, peber og citronsaft.
  • 9 Kogetiden er ca. 15 minutter. Mærk med en spids kniv om de er møre.
  • 10 Lad dem dryppe af i en si. Halvér dem på langs.
  • 11 Dyp dem i sukker og steg dem på en varm tør teflonpande.
  • 12 Sukkeret skal karamellisere, så endivierne blive lysebrune.
  • 13 Rosmarin dauphines: Kog kartoflerne og kom dem igennem en purépresse.
  • 14 Bring ½ dl vand og smørret i kog i en gryde. Tilsæt hvedemel.
  • 15 Kog det igennem til det bliver en samlet bolle.
  • 16 Kom det i en skål og tilsæt ægget lidt ad gangen.
  • 17 Rør godt. Håndmixer eller røremaskine kan med fordel bruges.
  • 18 Tilsæt et drys salt. Stil det i køleskab til det skal bruges.
  • 19 Bland det med kartoffelpuréen. Tilsæt finthakket rosmarin før brug.
  • 20 Varm olien i en gryde. Mærk med en tændstik uden svovl om olien er varm nok.
  • 21 Det skal syde om tændstikken.
  • 22 Form rosmarinbollerne med en barneske og kog dem i olien.
  • 23 Vend dem. Tag bollerne op, når de er lysebrune og netop gennembagte.
  • 24 Læg dem på fedtsugende papir (køkkenrulle) og servér straks.
  • 25 Æblesky: Skræl evt. æblet og kom skrællen i gryden med skyen fra kødet sammen med fintsnittet skalotteløg.
  • 26 Tilsæt hvidvin og Calvados. Kog ind til det halve.
  • 27 Si skyen og pisk koldt smør i små tern i saucen, så den jævner let.
  • 28 Skær æblet i små tern. Tilsæt æbletern og smag saucen til med salt og peber.ognbsp;
  • {{recipeDoneText}} Svinefilet med karamelliseret endivie, rosmarin dauphines og æblesky

Opskriften er udviklet af