Svenske kanelsnegle
Disse snegle får hurtigt ben at gå på. Lav dem i fællesskab og nyd dem sammen.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Mål alle varer af.
  • 2 Smuldr gæren i en stor skål.
  • 3 Kom 50 g smør i en gryde og smelt det.
  • 4 Hæld mælken i gryden og rør. Mærk med en finger om smør-mælke blandingen er behageligt lun.
  • 5 Hæld smør-mælke blandingen over gæren. Rør rundt.
  • 6 Kom salt, kardemomme og 2 spsk. sukker i skålen og rør rundt.
  • 7 Slå ægget ud i en kop og kom det skålen. Rør rundt.
  • 8 Kom lidt efter lidt melet i skålen. Slå luft ind i dejen med en grydeske.
  • 9 Ælt dejen færdig på bordet.
  • 10 Læg dejen i skålen og læg film over dejen.
  • 11 Lad dejen hæve i 20 minutter.
  • 12 Til Fyld: Kom 75 g smør, 5 spsk. sukker og kanelet i en skål. Rør det sammen med en ske.
  • 13 Til snegle: Rul dejen ud til en firkant på 40x 30 cm.
  • 14 Smør fyldet ud på dejen.
  • 15 Rul dejen sammen til en roulade.
  • 16 Skær rouladen ud i 16 skiver.
  • 17 Læg bagepapir på en bageplade.
  • 18 Læg skiverne på bagepladen på den flade side, så det bliver en snegl.
  • 19 Læg film over sneglene, og lad dem hæve i 15 minutter.
  • 20 Pensl sneglene med mælk.
  • 21 Drys perlesukker på sneglene.
  • 22 Tænd varmluftsovnen på 200 grader.
  • 23 Sæt sneglene i ovnen og bag dem i ca. 12 minutter.
  • 24 Tag sneglene ud og lad dem køle af på en bagerist.
  • Så er det spisetid! Svenske kanelsnegle

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier