Svampe-citron-mayonnaise

Fantastisk velsmagende mayonnaise til alt fra hjemmelavede pommes frites til stegt kylling eller til grøn salat.

Sådan gør du

  • 1

    Rør din egen mayonnaise

    Tag æggeblommer ud af køleskabet 30 minutter før de skal bruges, så æggeblommer og olie har samme temperatur. Kom æggeblommer, eddike og salt i en lille skål, og pisk det hele sammen med en elpisker på lav hastighed.
  • 2 Dryp lidt af olien i skålen, imens der piskes i blandingen. Fortsæt nu med olie i en tynd stråle, imens der piskes. Når blandingen begynder at ligne mayonnaise, hældes mere og mere olie i. Pisk mayonnaisen lys og tyk.
  • 3 Knus svampene til pulver i en morter eller hak dem helt fint. Vend i mayonnaisen sammen med fintrevet citronskal - start med skal fra en halv citron. 
  • 4 Rør nu saft fra den halve citron i. Lad stå i køleskab i 30 minutter eller et par timer for at lade svampens smag udvikle sig.
  • 5 Smag til med salt, peber, citron og server.
  • {{recipeDoneText}} Svampe-citron-mayonnaise

Opskriften er udviklet af