Sursød lammefrikassé med beder og nye løg

Denne opskrift anviser en meget nem og hurtig måde at tilberede en velsmagende sursød sovs på. Den kan også bruges til andre kødtyper.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Klargør grøntsager og krydderurter.
  • 2

    Frikassé

    Skær gulerødder, gule beder og løg i grove terninger.
  • 3 Brun kødet i smør på en meget varm pande med høje kanter eller i en bredbundet gryde. Når kødet har fået en flot brun farve, så drys det med mel. 
  • 4 Tilsæt grøntsager, og lad det hele stege videre i ca. 2 minutter.
  • 5 Tilsæt derefter eddike, sukker, most og fond, og lad retten simre ca. 45 minutter. Lav mosen imens.  
  • 6

    Mos

    Skræl kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 15 minutter, til de er helt møre. Si da vandet fra, og lad kartoflerne dampe af.  
  • 7 Tilsæt letmælk og rapsolie, og mos kartoflerne med et piskeris.  
  • 8 Smag mosen godt til med salt og peber.  
  • 9 Når frikasseen har simret færdig, så rør maizena ud i 3 spsk. vand, og hæld jævningen ud i den simrende frikassé under omrøring.  
  • 10 Smag til med salt og peber, og tilsæt 1-3 spsk. gastrik efter smag, så der er en god balance mellem sødt og surt.  
  • 11

    Blommeketchup

    Kog alle ingredienserne sammen i 15-25 minutter indtil den rette konsistens.
  • 12 Blend ketchuppen, og smag den til. Hæld den varm på skoldede glas.  
  • 13

    Spisetid

    Pluk bladene af persillen, hak dem groft, og drys dem over retten. Servér frikassé og mos med brød og evt. lidt sennep eller blommeketchup til.  
  • 14

    Gastrik

    Smelt sukkeret til karamel på en pande eller i en tykbundet gryde.
  • 15 Hæld eddiken på og kog igennem, til karamellen er opløst, og konsistensen er som sirup med både bitre, syrlige og sødmefulde toner.
  • 16 Opbevar gastikken i en glasflaske på køl eller på køkkenhylden.  
  • 17 ©OPUS - ­www.FOODofLIFE.dk - Københavns Universitet
  • {{recipeDoneText}} Sursød lammefrikassé med beder og nye løg

Tip

Du kan også bruge skåret kalvekød i stedet for lam. Brug evt. rødbeder eller flere gulerødder, hvis du ikke kan få gule beder.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier