Strandkrabbesuppe med muslinger

Der koges fond og dampes muslinger. Muslingerne bruges til fyld og afkoget til suppen. Strandkrabbesuppen steges levende med urter og koger med fiskefond og muslingeafkog. Herefter bliver suppen blendet og siet.

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder.
  • 2

    Fiskefond/fiskebouillon

    Skyl fiskebenene og hovederne fri for blodrester i iskoldt vand.
  • 3 Skær grønsagerne i mindre stykker og skyl dem i koldt vand. Kom dem sammen med benene i en gryde, og hæld vand over, så det dækker.
  • 4 Bring i kog, og skum urenheder fra overfladen af med en øse. Tilsæt 2 tsk groft salt pr. liter kogevand. Tilsæt krydderier og kog ved svag varme 20 minutter.
  • 5 Si straks fiskefonden. Kassér ben, urter og krydderier. Kog evt. fonden ind i en gryde uden låg, så den bliver mere koncentreret i smagen. Gem fiskefonden til strandkrabbesuppen.
  • 6

    Dampede muslinger

    Skrub muslingerne med en grøn skrubbesvamp i koldt vand.
  • 7 Fjern skæg. Kassér muslinger, der er gået i stykker. Hvis en musling er åben, skal den lukke sig, når man banker den mod en bordkant.
  • 8 Skyl muslingerne i koldt vand.
  • 9 Rens alle grønsagerne og timian eller persille i koldt vand. Skær dem i grove stykker og hak dem fint i en foodprocessor.
  • 10 Varm en stor stegegryde godt op. Hæld olie i og steg grønsagerne et minut.
  • 11 Skru op til kraftig varme. Kom muslingerne i sammen med timian eller persille. Rør et par minutter.
  • 12 Hæld hvidvin eller vand på, og læg låg på. Rør i gryden et par gange, indtil muslingerne åbner sig. Det tager ca. 5 min. Er nogle muslinger stadig lukkede, skal de smides ud.
  • 13 Tag muslingerne ud af skallerne. Si muslingeafkoget og gem det til strandkrabbesuppen.
  • 14

    Strandkrabbesuppe

    Rens evt. krabbernes skjold for urenheder og alger i koldt vand.
  • 15 Rens suppeurterne: Pil løg, skræl pastinak eller persillerod og gulerod og skær alle grønsagerne i små stykker.
  • 16 Pil hvidløgene og hak dem groft. Skyl timian.
  • 17 Varm en tykbundet gryde op til den er rygende varm, og tilsæt krabberne – de kan evt. flækkes med en kniv lige før man steger dem. Rør rundt og tilsæt urterne og lad krabberne skifte farve og blive røde.
  • 18 Tilsæt hvidløg, tomatpuré, timian og laurbærblade. Steg et minut eller to.
  • 19 Hæld fond og muslingeafkog på. Kog ved svag varme under låg ca. 20 min. Tag suppen fra varmen og lad den trække 20 minutter.
  • 20 Kom små portioner suppe med strandkrabber i en foodprocessor, og kør til ensartet konsistens.
  • 21 Pres suppen igennem en grov si ned i en gryde.
  • 22 Kog suppen igennem med piskefløde. Smag til med salt og peber.
  • 23 Kom muslingerne i suppen og lad dem blive varme et par minutter.
  • 24 Servér suppen med frisk hakket basilikum og brød.
  • {{recipeDoneText}} Strandkrabbesuppe med muslinger

Tip

Tilbehør: Brød

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier