Stegt lammeculotte med bagt grøntsagsfrikasse med butterdejslåg

Stegt lammeculotte med bagt grøntsagsfrikasse med butterdejslåg

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Energi 2588 kj
  • Energi 616 kcal
  • Protein 32 g
  • Fedt 39 g
  • Kulhydrat 34 g
  • Kostfibre 3 g

Sådan gør du

  • 1

    Beskrivelse

    Hak rosmarin og hvidløg fint, bland det med olivenolie, salt og peber og marinér lammekødet deri i ca. 45 minutter. 

  • 2

    Rens alle grøntsagerne og svampene og skær dem i mundrette stykker. Smelt smør i en gryde og rist grøntsagerne deri på middel varme. Tilsæt mel og lad det stege med i ca. 2-3 minutter. Tilsæt æblejuice og lad det simre indtil det jævner og kog det igennem ved svag varme i 4-5 minutter. Tilsæt fløde og lad det koge op. Vend frikasséen med grofthakket persille og smag til med salt og peber. 

  • 3

    Fordel frikasséen i 4 små ildfaste forme. Skær butterdejspladerne i to stykker og læg en plade på hver form, pres den godt fast i siderne og pensl dem med sammenpisket æg. Bages i forvarmet ovn på 185° i ca. 10-12 minutter indtil gylden. Steg eller grill kødet i ca. 2 minutter på hver side og servér med grøntsagsfrikassé.

  • {{recipeDoneText}} Stegt lammeculotte med bagt grøntsagsfrikasse med butterdejslåg

Tip

Frikasséen kan laves med alverdens grøntsager og svampe og kan fint laves i stor form.

Opskriften er udviklet af