Sprøde kyllingenuggets, bagt græskar og sennepsdip

Sprøde kyllingenuggets, bagt græskar og sennepsdip

En nugget er et stykke kylling bagt eller stegt i dej eller som her - i en knasende blanding af cornflakes. En klimavenlig ret med en udførlig vejledning, så også børn kan gå i køkkenet. Opskriften er fra ’Mad eller hvad?’ 2009.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder.
  • 2 Skær hvert kyllingebryst ud i 4 stykker. Læg dem i en skål med kærnemælk.
  • 3 De må gerne stå i en time i køleskabet, men de kan også bruges med det samme.
  • 4 Skær roden af løgene og pil beskidte yderblade af. Skrællen må gerne blive på, så løget ikke bliver for mørkt. Skær løgene i kvarte.
  • 5 Vask græskarret rent i koldt vand. Flæk det på langs og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarret ud i 8 lige store både. Læg dem på en bageplade med bagepapir sammen med stykker af rødløg.
  • 6 Tænd ovnen på 175 grader, sætbagepladen ind og bag i ca. 40 min. Stik med en kniv og mærk om græskarstykkerne er møre.
  • 7 Knus cornflakesene en lille smule i en skål. Kom paprika eller stødt chili og salt ned til cornflakesene.
  • 8 Læg bagepapir på en bageplade. Tag et kyllingestykke op af kærnemælken med to gafler, så der ikke er ret meget kærnemælk på kødet. Vend stykkerne på alle sider i cornflakes. Læg dem på bagepapiret. Vask hænder.
  • 9 Sæt ovnen på varmluft eller skru op til 200 grader og bag kyllingen i 15 min., mens grøntsagerne bager færdig.
  • 10 Rør ingredienserne sammen til sennepsdippen og smag til med salt og peber.
  • 11 Spis kyllingenuggets med bagt græskar og rødløg. Drys evt. med skyllet hakket persille og spis med sennepsdip og brød.
  • {{recipeDoneText}} Sprøde kyllingenuggets, bagt græskar og sennepsdip

Tip

Tilbehør: groft brød eller grovboller. Du kan ikke bruge almindelige græskar i opskriften. Kun hokkaido, da de er mere faste i kødet. Skrællen på hokkaido græskar bliver blød, når den bliver bagt. Derfor behøver den ikke at blive skrællet. Hvis du ikke kan lide sennepsdip, kan du i stedet lave en sovs af 2 dl cremefraiche, 1 fed knust hvidløg, 2 spsk. hakket persille og smag til med salt og friskkværnet peber.

Opskriften er udviklet af