Sprød småkage af to deje

Chokolademørdej og marengs med pecannødder udgør disse sprøde hapsere, som egner sig til en god kop kaffe i selskab med én du holder af.

Sådan gør du

  • 1 Brug foodprocessor eller hænder.
  • 2

    Bland mel, kakao og sukker i en skål. 

  • 3

    Tilsæt smørret skåret i små stykker og bland hurtigt ingredienserne sammen. 

  • 4

    Tilsæt æggeblommen og ælt sammen til en kugle.

  • 5 Pak i film og stil i køleskab i en halv time.
  • 6 Tag dejen ud af køleskabet, og pisk æggehviden og sukkeret sammen til skum.
  • 7 Rul mørdejen ud til en plade på ca. 40 x 20 cm.
  • 8 Bred nu marengsdejen over mørdejen. Lad dog de yderste 2 cm af mørdejen være fri for marengs.
  • 9 Drys nødder over marengsen.
  • 10 Rul nu sammen fra den lange side, så du får en roulade. Det er lidt bøvlet, men det gør ikke noget, at det ikke bliver perfekt, eller der går lidt hul på mørdejen.
  • 11

    Pak rullen ind i film, og læg den på et skærebrat. Sæt den ind i fryseren i en halv time.

  • 12

    Sæt varmluftsovnen på 160 grader og gør to plader klar med bagepapir.

  • 13 Skær dejen i ca. 18 skiver, og kom 9 skiver på hver plade.
  • 14 Bag nu kagerne, indtil marengsen bliver let gylden, 20-25 minutter.
  • 15 Tag kagerne ud og afkøl dem.
  • {{recipeDoneText}} Sprød småkage af to deje

Tip

Sprøde småkager skal i lufttætte dåser, så snart de er helt afkølede. Ellers bliver de bløde i konsistensen.

Opskriften er udviklet af