Spidskålsalat med koldrøget laks og mormordressing

Du kan bruge spidskål, glaskål og tidlig hvidkål, såkaldt sommerkål, i stedet for de traditionelle salater. De grove kåltyper som f.eks. hvidkål, grønkål og savojkål skal snittes meget fint, for at salaten bliver helt lækker.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Dressing: Pisk eddike, sukker og fløde sammen, til det tykner.
  • 2 Smag til med salt og peber, og stil dressingen på køl.
  • 3 Halver spidskålen, skær det yderste af stokken fra, og snit kålen i tynde strimler. Skær det inderste af kålstokken helt fint.
  • 4 Drys med salt og sukker.
  • 5 Skær æblerne i kvarter, og skær kernehuset væk.
  • 6 Snit æblerne i tynde både, og vend dem sammen med kålen.
  • 7 Pluk dilden i små kviste, og kom dem i salaten.
  • 8 Spisetid: Vend laksen og derefter dressingen i salaten.
  • 9 Servér med brød.
  • 10 OPUS - ­www.FOODofLIFE.dk - Københavns Universitet
  • Så er det spisetid! Spidskålsalat med koldrøget laks og mormordressing

Tip

Mormordressingen er god at have på sit repertoire, da den kan bruges i mange andre salater.

Opskriften er udviklet af