Spidskålsalat med koldrøget laks og mormordressing

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1

    Dressing

    Pisk eddike, sukker og fløde sammen, til det tykner.

  • 2 Smag til med salt og peber, og stil dressingen på køl.
  • 3 Halver spidskålen, skær det yderste af stokken fra, og snit kålen i tynde strimler. Skær det inderste af kålstokken helt fint.
  • 4 Drys med salt og sukker.
  • 5 Skær æblerne i kvarter, og skær kernehuset væk.
  • 6 Snit æblerne i tynde både, og vend dem sammen med kålen.
  • 7 Pluk dilden i små kviste, og kom dem i salaten.
  • 8

    Spisetid

    Vend laksen og derefter dressingen i salaten.

  • 9 Servér med brød.
  • 10 OPUS - ­www.FOODofLIFE.dk - Københavns Universitet
  • {{recipeDoneText}} Spidskålsalat med koldrøget laks og mormordressing

Tip

Du kan bruge spidskål, glaskål og tidlig hvidkål, såkaldt sommerkål, i stedet for de traditionelle salater. De grove kåltyper som f.eks. hvidkål, grønkål og savojkål skal snittes meget fint, for at salaten bliver helt lækker.

Mormordressingen er god at have på sit repertoire, da den kan bruges i mange andre salater.

Opskriften er udviklet af