Spicy kylling med ovnbagte søde kartofler og yoghurt med agurk

Kyllingen bliver bagt med en kappe af stærke krydderier over sig. Lad de søde kartofter og yoghurten dulme dine smagsløg.

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder.
  • 2 Mål alle ingredienserne af.
  • 3 Læg bagepapir i et ovnfast fad.
  • 4 Tænd ovnen på 200 grader.
  • 5 Vask kartoflerne godt med en grøntsagsbørste.
  • 6 Skær et kryds i kartoflerne og læg dem i det ovnfaste fad.
  • 7 Sæt fadet i ovnen og bag kartoflerne i 1 – 1 1/2 time, indtil de er møre.
  • 8

    Spicy kylling

    Mål alle ingredienserne af.

  • 9 Læg bagepapir i lille bradepande.
  • 10 Læg kyllingestykkerne i bradepanden.
  • 11 Pensl kyllingestykkerne med olie.
  • 12 Drys kyllingestykkerne med krydderiblandingen.
  • 13 Sæt bradepanden med kyllingestykkerne i ovnen ved side af kartoflerne, når kartoflerne har bagt i ca. 40 minutter.
  • 14 Steg kyllingestykkerne i ca. 40 minutter, indtil de er gennemstegte. Tjek med en kniv. Kødet må ikke være rødt ved benene.
  • 15 Servér spicy kylling med ovnbagte kartofler og yoghurt med agurk.
  • 16

    Krydderiblanding

    Kom, salt, peber, allehånde, koriander og kanel i en skål. Rør og bland godt.

  • 17 Pil og pres hvidløget. Kom hvidløget i skålen.
  • 18 Skyl chilien og skær den over. Fjern kernerne og de hvide sidevægge.
  • 19 Hak chilien fint, og kom den i skålen.
  • 20 Skyl timianen, og pil bladene af. Kom bladene i skålen.
  • 21 Rør krydderiblandingen godt sammen.
  • 22

    Yoghurt med agurk

    Mål alle ingredienserne af.

  • 23 Skyl agurken og riv den groft.
  • 24 Læg agurken i en si, og lad den dryppe af.
  • 25 Kom yoghurt og agurk i en skål.
  • 26 Smag til med salt.
  • {{recipeDoneText}} Spicy kylling med ovnbagte søde kartofler og yoghurt med agurk

Opskriften er udviklet af