Risengrød om sommeren? Ja, da! Med husblas bliver grøden stiv, og så får den karakter af en sød sommerdessert. Servér med syltetøj eller lav din egen frugtcoulis til. 

Sådan gør du

  • 1 Kom grødris og vand i en gryde, og kog sammen i 2-3 minutter.
  • 2 Tilsæt mælken og rør rundt.
  • 3 Bring grøden i kog under omrøring.
  • 4 Kog nu grøden videre under låg ved svag varme i 40-50 minutter.
  • 5 Rør tit.
  • 6 Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 5-10 minutter.
  • 7 Afdryp husblas og rør i grøden.
  • 8 Kom risen i en stor skål eller i portionsskåle.
  • 9 Stil i køleskabet, lad stivne, det tager mindst 4 timer.
  • 10 Server kold med en skefuld god syltetøj.
  • {{recipeDoneText}} Sommerris

Opskriften er udviklet af