Solæg med løg, remoulade og kørvel

Solæg er en ærke-sønderjysk egnsret, som tager tid at lave, da æggene skal stå i saltlage i flere dage. Serveres traditionelt med en snaps.  

Sådan gør du

  • 1 Kog æggene i 30 minutter.
  • 2 Skyl i koldt vand, og rul æggene let på køkkenbordet, så skallen krakelerer.
  • 3 Rør saltet ud i vandet i en skål, og kom æggene heri.
  • 4 Stil i køleskabet i to døgn.
  • 5 Skær løg i tynde skiver, og vend dem med salt i en skål.
  • 6 Lad dem stå i 30 minutter.
  • 7 Kram løgene bløde, og skyl dem helt fri for salt.
  • 8 Rør mayonnaise, fløde og sennep sammen, og vend med løgene.
  • 9 Pil æggene, og skær dem lige over.
  • 10

    Server med løg, remoulade og kørvel.

  • {{recipeDoneText}} Solæg med løg, remoulade og kørvel

Opskriften er udviklet af