Sofregit er en fundamental del af det catalanske køkken. Den bruges som base for næsten hver eneste opskrift. Den kan laves på 15 minutter, men hvis man i stedet bruger 45 minutter eller en time, bliver den langt bedre.

Sådan gør du

  • 1 Flå tomaterne og fjern kernerne. Alternativt kan man gøre det ved at skære tomaterne over og rive dem på rivejern og smide skindet væk.
  • 2 Hæld olivenolien i en lertøjsgryde (eller en tykbundet gryde) og sæt den over middel varme.
  • 3 Steg løgene i olien, langsomt, til de er gennemsigtige – de skal ikke tage farve.
  • 4 Tilsæt hvidløg og tomat, skru ned for varmen og steg videre, til de er helt karamelliserede. Gerne 30-45 minutter.
  • 5 For endnu mere smag og kraftigere karamellisering kan man vælge at flambere sin sofregit.
  • 6 Hæld lidt mindre end en deciliter brandy over retten og sæt ild til den. Lad den brænde, til spritten er væk.
  • {{recipeDoneText}} Sofregit

Opskriften er udviklet af