Små citrontærter med vanilje

Server dem lige som de er, eller med en lille klat flødeskum og et bær på toppen. De fleste af os kan spise to. De er jo små...

Sådan gør du

  • 1 Til opskriften skal du bruge en metalmuffinform med plads til 12 muffins.
  • 2 Skær smørret i mindre stykker og kom det i en skål. Smuldr smørret sammen med alt melet.
  • 3 Tilsæt sukker og saml hurtigt dejen med vandet.  
  • 4 Del dejen i 12 stykker og rul til kugler.
  • 5 Smør de 12 metalmuffinforme med lidt smør og tryk dejen ud heri. Dejen skal gå helt op ad kanterne. Stil formen med dej i køleskab i mindst 30 minutter.  
  • 6 Sæt ovnen på 200 grader. 
  • 7 Tag dejen ud og prik huller i dejen med en gaffel. Forbag dejen midt i ovnen i 10 minutter. Tag ud.
  • 8 Æg og sukker piskes skummende. Kom vaniljekorn, fintrevet skal og al saft af citronen i æggesnapsen. Hæld fløden i imens du pisker blandingen sammen.
  • 9 Hæld blandingen i de forbagte bunde. Tærterne sættes i ovnen og bages i ca. 25 minutter. 
  • 10 Server lune eller helt afkølede. Pyntes med sigtet flormelis.
  • {{recipeDoneText}} Små citrontærter med vanilje

Opskriften er udviklet af