Skinkemignon på porrecreme

Sådan gør du

  • 1 Fyldte bagekartofler: del kartoflerne igennem på langs.
  • 2 Læg dem sammen så faconen gendannes.
  • 3 Stil dem i ovnen ved 200 grader i 1-1¼ time, til de er gennembagte.
  • 4 Skær sellerien i 1 cm store tern, og tag 250 g fra til fyldte bagekartofler.
  • 5 Stil resten til side.
  • 6 Kom de 250 g selleritern, mel og saften af en ½ citron sammen med resten af den halve citron i en gryde med vand, som netop dækker.
  • 7 Kog selleritern i 10-15 minutter, til de er så møre, at de kan moses med en gaffel.
  • 8 Si vandet fra og fjern den halve citron.
  • 9 Skrab indmaden ud af de færdigbagte kartofler, tilsæt selleri, æg, revet muskatnød, salt og peber.
  • 10 Brug håndmixeren til at få en ensartet puré.
  • 11 Fordel puréen i kartoffelskallerne og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  • 12 Porrecreme: skær porrerne i tynde ringe, gem lidt til pynt, og svits dem let i lidt smør, uden at de bliver bløde.
  • 13 Tilsæt gurkemeje, salt og peber og hæld bouillon og fløde ved.
  • 14 Kog igennem og smag til.
  • 15 Kødet: skær skinkemignonerne ud i ca. 3 cm tykke skiver.
  • 16 Dup dem tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
  • 17 Lad smørret blive gyldent på panden ved god varme.
  • 18 Brun kødet ca. 1 minut på hver side.
  • 19 Læg dem i et ovnfast fad og stil dem i ovnen ved siden af kartoflerne i 10-12 minutter, til de er lige netop gennemstegte.
  • 20 Selleribund: til selleribunden svitses de resterende selleritern og finthakkede løg let gyldne i resten af smørret fra kødet.
  • 21 Krydr med salt og peber.
  • {{recipeDoneText}} Skinkemignon på porrecreme

Opskriften er udviklet af