Skaftekotelet med spidskål og urtedrys

Supersaftig svinekotelet med forårsklar kål og sennepsfløde.

Sådan gør du

  • 1 Tag kødet ud mindst 20 min. inden stegning, drys det med salt og peber. Lad kødet trække.  
  • 2 Varm olie på en pande over høj varme, og brun kødet 1-2 minutter på hver side. Læg ikke alle koteletter på samtidig. Kom smør på panden. Steg koteletterne yderligere 3-4 min. på hver side, brug en ske til at øse fedtstoffet over kødet, mens det steger.  
  • 3 Varm imens lidt smør i en sauterpande, og steg spidskålen på skærefladerne i et par minutter over høj varme. Hæld 1-2 cm vand i bunden af panden, og læg låg på. Skru ned for varmen, og lad kålen braisere i ca. 3-4 min., til den er næsten mør, men stadig har en smule bid. Bland skalotteløg og purløg i en skål, og sæt det til side.   
  • 4  Læg kødet til side utildækket på et skærebræt og rør imens fløde, sennep, citronsaft sammen, og smag til med salt og peber. Skær kødet i skiver, og server det sammen med kål, drys med purløgsblandingen og dryp med sennepsfløden.  
  • {{recipeDoneText}} Skaftekotelet med spidskål og urtedrys

Opskriften er udviklet af