Kål er et sundt og lækkert alternativt pålæg i din sandwich. Opskriften indgik i skoleeventen 'Mad eller hvad?' i 2007, hvor børn i hjemkundskab lavede sund mad med kål.

Sådan gør du

  • 1 Skyl hvidkålen og skær den i meget tynde strimler. Læg den på en tallerken.
  • 2 Skyl rødkålen og skær den i meget tynde strimler. Læg den på en anden tallerken.
  • 3 Pil løget. Del løget lige over.
  • 4 Skær hver halvdel af løget i tynde skiver.
  • 5 Kom den ene halvdel løg på rødkålen, og den anden halvdel på hvidkålen.
  • 6 Hæld olien på en pande. Varm olien op.
  • 7 Kom hvidkål og løg på panden.
  • 8 Drys lidt salt på hvidkålen.
  • 9 Steg hvidkål og løg til kålen bliver let brunlig i enderne.
  • 10 Tag hvidkålen af panden og læg den på en ren tallerken.
  • 11 Kom rødkål og løg på panden.
  • 12 Drys lidt salt på rødkålen.
  • 13 Steg rødkål og løg til kålen bliver let brunlig i enderne.
  • 14 Tag rødkålen af og læg den på en ren tallerken.
  • 15

    Sennepsdressing

    Kom cremefraiche og sennep i en skål. Rør det sammen.
  • 16 Læg sandwichen sammen.
  • 17 Læg 2 skiver brød på et rent skærebræt.
  • 18 Smør ca. 1 spsk. sennepsdressing på hver skive brød.
  • 19 Fordel rødkålen på brødene.
  • 20 Skyl salatbladene. Læg et salatblad over rødkålen.
  • 21 Læg et nyt stykke brød over salaten på hver sandwich.
  • 22 Smør 1 spsk. sennepsdressing på brødene.
  • 23 Læg hvidkålen på brødene.
  • 24 Læg et salatblad over hvidkålen.
  • 25 Smør nu resten af dressingen på de to sidste skiver brød.
  • 26 Læg den side med dressing på salatbladet.
  • 27 Pres let på sandwichen.
  • 28 Del nu hver sandwich i to trekanter.
  • {{recipeDoneText}} Sandwich med to slags kål

Tip

Det smager også godt med ristet brød.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier