Samsøfrikassé (Kirsten Skaarup)

Nem sommerret med lækre nye kartofler. Velegnet til børn og voksne.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Skrab kartoflerne og kog dem knap møre. Hæld vandet fra.
  • 2 Skær forårsløg og asparges i 4-5 cm lange stykker.
  • 3 Kog løg og gulerødder i bouillonen 3-4 minutter.
  • 4 Tilsæt et drys salt og peber.
  • 5 Tilsæt kartofler og asparges og lad dem koge med endnu 4-5 minutter, eller til kartoflerne er helt møre.
  • 6 Kom ærter og fløde eller soja quisine i. Lad det koge op og vend hurtigt smørret eller olien i retten.
  • 7 Smag til og servér straks med klippet dild.
  • 8 Giv ristet rugbrød til.
  • Så er det spisetid! Samsøfrikassé (Kirsten Skaarup)

Tip

Du kan komme andre nye grøntsager i frikasseen efter smag, fx hvide asparges, spinat, sommerkål, spidskål etc. Opskriften er venligst stillet til rådighed for Dansk Vegetarforening af Kirsten Skaarup (kodfrifredag.dk).

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier