Salat med kylling, asparges, ærter og kartofler

Lækker og sprød kyllingesalat med forslag og opskrifter til tre forskellige slags dressing.

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder.
  • 2 Mål alle ingredienserne af.
  • 3

    Kartofler

    Vask kartoflerne grundigt med en grøntsagsbørste.

  • 4 Kom kartoflerne, 1 liter vand og 1 tsk. salt i en gryde.
  • 5 Kog kartoflerne i ca. 15 minutter, indtil kartoflerne er møre.
  • 6 Hæld kogevandet fra, og lad kartoflerne køle lidt af.
  • 7 Skær kartoflerne i både.
  • 8

    Kyllingebryst

    Læg kyllingebrysterne i en gryde.

  • 9

    Hæld 4 dl vand og _ tsk. salt i gryden.

  • 10 Læg låg på gryden. Kog kødet ved svag varme i 12-15 min.
  • 11 Sluk for gryden, og lad kyllingekødet stå i gryden i 10 minutter.
  • 12 Hæld vandet ud af gryden.
  • 13 Riv det kolde, kogte kyllingekød i mindre stykker med to gafler.
  • 14

    Asparges

    Skyl aspargesene, og bræk den nederste seje del af.

  • 15 Skær asparges i stykker på 3-4 cm.
  • 16

    Salat

    Tag bladene af salathovedet og skyl dem. Lad dem dryppe godt af.

  • 17 Riv salatbladene i mindre stykker.
  • 18 Skyl spidskålen og skær stokken af.
  • 19 Skær spidskålen i tynde strimler.
  • 20 Skyl tomaterne, og skær dem i både.
  • 21 Skyl ærterne.
  • 22 Kom kartofler, kyllingekød, asparges, salat, spidskål, tomater og ærter i en skål.
  • 23 Vælg en af dressinger.
  • 24 Hæld dressingen i skålen og bland salaten.
  • 25 Servér salaten groft brød.
  • 26

    Hvidløgsdressing

    Mål alle ingredienserne af.

  • 27 Pil og pres hvidløgene.
  • 28 Kom yoghurt, sennep og hvidløg i en skål. Rør godt.
  • 29 Kom salt og peber i dressingen.
  • 30 Rør og smag dressingen til.
  • 31

    Krydderurtedressing

    Mål alle ingredienserne af.

  • 32 Skyl persille, purløg, dild, basilikum eller estragon.
  • 33 Hak persille, purløg, dild, basilikum eller estragon
  • 34 Kom olivenolie og æbleeddike i en skål, og pisk det sammen.
  • 35 Kom persille, purløg, dild, basilikum eller estragon i skålen og bland.
  • 36 Kom salt og peber i dressingen. Rør og bland godt.
  • 37 Smag dressingen til med salt og peber.
  • 38

    Sur-sød chilidressing

    Mål alle ingredienserne af.

  • 39 Kom olie, honning, appelsinjuice og chilisovs i en skål. Rør godt.
  • 40 Kom salt i skålen. Rør godt og smag dressingen til.
  • {{recipeDoneText}} Salat med kylling, asparges, ærter og kartofler

Opskriften er udviklet af